Impact Loop avslöjar

Han går in i Harald Mix och H&Ms hemliga bolag – som tar in nytt kapital

Harald Mix, Carl-Eric Lagercrantz, Susanna Campbell, Mia Hemmingson och Dennis Nobelius.

Det hemliga bolag som Vargas och H&M dragit igång fyller på med nya miljoner – och plockar in Polestars tidigare operativa chef Dennis Nobelius, kan Impact Loop avslöja tillsammans med en rad detaljer om det nya bolaget.

Chefredaktör

Det var förra året som tidningen Di Digital avslöjade att Vargas, det investeringsbolag som Harald Mix och Carl-Erik Lagercrantz driver, tillsammans med modejätten H&M, dragit igång ett nytt bolag.

Vad exakt bolaget, som fick namnet HMVX, skulle göra framkom dock inte mer än att det med stor sannolikhet har en koppling till textilbranschen.

Enligt verksamhetsbeskrivningen skulle bolaget nämligen "planera och förbereda, samt genomföra studier för att utvärdera, ett potentiellt framtida arbete med cirkularitet i textilsektorn".

I samband med uppstarten tog man också in totalt 90 miljoner kronor i kapital i två omgångar.

Tar in mer pengar

Nu kan Impact Loop, som självklart hållit koll på detta spännande bolag, avslöja en rad nya detaljer om det.

Dels har man tagit in ytterligare 30 miljoner i kapital från huvudägarna, till värderingen 104,3 miljoner kronor. Detta enligt handlingar från Bolagsverket.

Ägarförhållandena har också förändrats något. Tidigare ägde Vargas och H&M hälften av aktierna. Men nu har även en rad profiler gått in i bolaget.

Ett intressant namn är Polestars tidigare vd Dennis Nobelius, som förra året lämnade bolaget för att bli vd för en ny, hemlig startup. På Linkedin har han varit i så kallad "stealth mode", vilket man brukar skriva när man är på gång med ett nytt bolag. I en intervju med Di sa han:

"Hela bolaget ska lanseras under hösten så jag får återkomma, men så mycket kan jag säga att det rör sig om teknik för den gröna omställningen som fyller ett gap i marknaden. Jag känner mig trygg med gruppen bakom och det ska bli väldigt spännande att vara med från scratch som vd. Jag är den förste som skriver på anställningskontrakt."

Dennis Nobelius har fått 2,5 procent i det nya bolaget, vilket gör honom till den tredje största ägaren efter Vargas och H&M.

Därefter kommer Susanna Campbell, som är ordförande i nya bolaget.

Röhnisch förra vd kliver in

Ett annat intressant namn i ägarlistan är Emma Stjernlöf, som tidigare var vd för klädmärket Röhnisch men som lämnade i somras för nya utmaningar. På Linkedin skriver hon att hon jobbar med "Brand and Communications Strategy (Stealth Mode)".

Även styrelseproffset Mia Hemmingson, som tidigare var vd för modemärket Rodebjer och som sitter i styrelsen i H&M-backade Renewcell, är med på ägarlistan. Liksom Christer Johansson, Paul Hastings, David Persson, Nicolina Kindblom och Charlotte Möller.

Vargas kommenterar

Impact Loop har sökt flera av de involverade och fått en skriftlig kommentar från Vargas:

"HMVX har finansierats av Vargas och H&M-gruppen med syftet att möjliggöra gemensamma projekt mellan de två organisationerna som kan bidra till att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi planerar att återkomma med mer detaljer kring samarbetet längre fram."

Vi håller er i loopen kring detta såklart!

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.